Békéscsabán 2009. február 18-án megalakult az Egészséges Létvágy Munkacsoport, közös szakmai összefogásában az elhízásban és evészavarban érintettek segítésére. A szakmai együttműködésben résztvevő szervezetek a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület a Sorsfonó Önismereti Egyesület és a Réthy Pál Kórház. A Békés Megyei Önkormányzat támogatásával 2009. évben a Békés megyében élő 12 -19 korú, 460 fő fiatalok körében empirikus vizsgálat végeztünk, elhízás, evészavar témában.

A munkacsoport célja az egészségtudatos életvitel kialakításának segítése, és szemléletformálás a lakosság és a segítő, gyógyító szakmák képviselői körében, egy átfogó, többlépcsős prevenciós program keretében. Szakmai tanácsadónk: Dr. Túry Ferenc egyetemi tanár. www.letvagy.hu A munkacsoport egy folyamatos szolgáltatásrendszerrel igyekszik elérni az érintett serdülőket, felnőtteket.

A békéscsabai Létvágy – Éhes lélek program azt tűztük ki célul, hogy a túlsúllyal küzdőknek kidolgozzuk a vezetett önsegítés módszerét Lukács Liza Az éhes lélek gyógyítása című könyve alapján, a könyv szerzőjének segítségével.

Az új módszerrel a túlsúlyban érintetteknek tervezünk segíteni. A fókuszt az evési késztetést kiváltó és fenntartó lelki tényezők megismerésére helyeztük, ezáltal lehetőség nyílik a személyes változtatásra. A csoport alatt megfogalmazódnak azok a cselekvési lépések, amelyek pozitívan befolyásolják az ételhez való viszonyunkat, így hosszabb távon az egészségünket és a  súlyunkat is.