Szombaton Békéscsabán a tréning centerben játszóházzal, biliárd – tenisz– és szkanderversenyekkel, egészségügyi vizsgálatok lehetőségével, valamint életvezetési tanácsadással fogadta alkalmazottait és azok családtagjait Békés megye- és az Alföld egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalata. A szeptember 9-én tartott sportnap a cég alkalmazottainak és azok családtagjaink adott lehetőséget tartalmas kikapcsolódásra.

Haász Dezső, igazgató, Linamar Hungary Békéscsabai PPM Divízió: „Ezt a sportnapot mi ezelőtt öt évvel kezdtük, akkor kisebb létszámmal vettek részt a dolgozóink. Szerencsére ma már több, mint hatszázan vannak jelen. A dolgozóink és családtagjaik megtiszteltek bennünket és elfogadták a meghívásunkat.

A sportnap szervezését és lebonyolítását a cég önerőből finanszírozta, amelyhez állami pályázaton keresztül nyertek több, mint kétmillió forint támogatást. A békéscsabai gyáregység az országban az elsők között van, amely részt vett humán erőforrás fejlesztő pályázaton.

Majzik Balázs, kábítószerügyi tanácsadó: „Ez egy sportnap, amely gyakorlatilag egy komplex éves programsorozatnak a részeként jelenik meg. Annyit mondanék róla, hogy amikor egy cég statisztikákat, mutatókat készít, akkor mögé kell nézni, hogy ezek mögött mindig ott van az ember.

Könnyűzenei koncert, játékos vetélkedők, egészségügyi tanácsadás várta az érdeklődőket. Országos egészségmegőrző program részeként a Mi – Értünk Egyesület és a Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány munkatársai segítették tanácsaikkal az érdeklődőket.

Mező Andrea, elnök, Mi – Értünk Egyesület: „A programban, mint civil szervezet, együttműködő partner veszünk részt és itt konkrétan elhoztuk magunkat, információkat rólunk, a tevékenységeinkről, illetve hoztunk egy konfliktusmegoldó tesztet, amit nagy örömömre nagyon kedvelnek a résztvevők és nagyon-nagy szeretettel töltik.”

A program elsődleges célja volt, a kellemes időtöltés mellett, a résztvevő dolgozók és családtagjaik egészségének megőrzése, körükben az egészségtudatos életmód népszerűsítése. A következő egészségmegőrző sportnap várhatóan decemberben lesz.

Kovács Zsolt
Forrás: Békés On-line