A békéscsabai Létvágy – Éhes lélek programban együttműködő szervezetek – a Sorsfonó Egyesület, a MI-ÉRTÜNK Egyesület, a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány, az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Megyei Központi Kórház  –  azt tűztük ki célul, hogy a túlsúllyal küzdőknek kidolgozzuk a vezetett önsegítés módszerét Lukács Liza Az éhes lélek gyógyítása című könyve alapján, a könyv szerzőjének segítségével.

Az új módszerrel a túlsúlyban érintetteknek tervezünk segíteni. A fókuszt az evési késztetést kiváltó és fenntartó lelki tényezők megismerésére helyeztük, ezáltal lehetőség nyílik a személyes változtatásra.

A csoport alatt megfogalmazódnak azok a cselekvési lépések, amelyek pozitívan befolyásolják az ételhez való viszonyunkat, így hosszabb távon az egészségünket és a  súlyunkat is.

A program elkészült, márciustól várjuk közös csoportmunkára azokat a túlsúlyban érintett felnőtt embereket, akik már sok mindent kipróbáltak – eredménytelenül – egy optimálisabb testsúly elérésében illetve megőrzésében, fenntartásban. A program részletesen  megismerhető a Sorsfonó Egyesület honlapján.