Az Egyéjszakás Alkotás program a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület, BEG Pedagógusok segítségével, Pedagógiai Szakszolgálat együttműködésével valósult meg 2022. június 23-án. A programon 32 fő fiatal vett részt.

A program szervezését és megvalósítását kiemelten Fazekas Attila Művésztanár és Karácsony Zsolt Tehetséggondozó koordinátornak nagyon köszönjük!

Helyszín: Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 5600 Békéscsaba, Árpád sor 22.

Program célja: Festőszerrel a szer helyett – kreatív feszültségoldó technikák erősítése, kapcsolódás a Kábítószerfogyasztás elleni küzdelem napjához (06.26.)

Program témái: Önismeret, együttműködés, reziliencia.

Díjazottak 2022. évben

Hegyesi Noémi – mű címe – Megtorlás (szobor)
Kocsis Lili – mű címe – Érzések (akvarel munka)
Gajdács Gergő – mű címe – Tisztázódás

Éjszakai alkotás (beszámoló az alkotóktól 2019. évben, amely az idei programra is tökéletesen érvényes)
Azok, akiknek az alkotás örömet okoz, bizonyára átérzik, hogy valami új készítéséhez sosincs elég hamar, vagy késő. Mint művészeti iskolába járó diákok, legfőképpen nappal tevékenykedünk, de miért is ne alkothatnánk éjjel? Az ihlet nem csak fényes nappal találhat meg bennünket.
Két évvel ezelőtt született meg az ötlet, miszerint estétől reggelig készítsünk valamit, és elég nagy sikert is aratott a diákság körében, számos ok miatt. Családias környezetben ismerhettünk meg más évfolyamba járókat, adhattuk tovább nyíltan a gondolatokat, miközben a jó hangulat mellett illusztráltunk emberi érzésekkel kapcsolatos fogalmakat. Az idei éjszaka sem vallott kudarcot: szabad kezet kaptunk az anyaghasználat terén, méghozzá rengeteg alapanyaggal ellátva. Nem voltak korlátok, nem csak a síkban lehetett gondolkodni, térbeli munkák is készültek. Egy kis szünet gyanánt pedig lekváros és zsíros kenyér mellett osztottuk meg egymással gondolatainkat. Ezáltal megismerhettünk más nézőpontokat, ötletet meríthettünk, vagy éppen elleshettünk egy-egy trükköt, taktikát. Teljesen magunk között voltunk, egymástól tanultunk. A hajnali holtponton átlendülve pedig reggelre el is készültek a színesebbnél színesebb művek, közösen pedig egy rangsort állítottunk a született munkákból. A döntés nagyon nehéz volt, egyik munka szebb volt, mint a másik. Végül az első három helyezett átvette a díját, ami egy művészellátóban felhasználható vásárlási utalvány volt.
A „verseny” végeredményétől függetlenül bátran állíthatjuk, hogy minden résztvevő büszke lehet magára, hisz nem könnyű ilyen szokatlan időpontban, egy fárasztó iskolai nap után még helyt állni. Ez az alkalom tökéletesen megmutatta, hogy az alkotás feltölt és összehoz, főleg ha jó társaságban töltjük az időt. (Nagy Noémi 11. C)

Az önismeret fontossága: https://www.mi-ertunk.hu/megelozes/az-onismeret-fontossaga/
Együttműködés, reziliencia: https://www.mi-ertunk.hu/megelozes/minden-ami-az-eletvezeteshez-kell/