2013.08.12.-től (hétfőn) 17 órától

ismét elindul az AL-ANON önsegítő csoport működése !

Cím: MI-ÉRTÜNK Egyesület Békéscsaba, Kazinczy u. 6/1.

Érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Áginál: 06-30-579-8611;Böbénél: 20/469-05-45

vagy

MI-ÉRTÜNK Egyesületnél: 66/444-846; 70/415-6609

Itt segítségre, megértésre találsz közös problémáink megoldásában.

Az AL-ANON Családi csoport az alkoholisták barátainak és hozzátartozóinak köre

KEDVES HOZZÁTARTOZÓ!

 

Szeretettel köszöntünk!

 

Békéscsabán megalakult az AL-ANON Családi Csoport: az alkoholisták barátainak és hozzátartozóinak köre.

Az AL-ANON Családi Csoportnak több célja van:

  • Tájékoztatást adni és lehetőleg kedvet ébreszteni a terápián kívüli, hozzátartozók által működtetett önsegítő csoportok felkeresésére.
  • Megkönnyíteni az alkoholista józanodási folyamatát kísérő, a család szintjén megjelenő, jórészt újfajta nehézségek kezelését.
  • Vigasztalást és érzelmi támogatást nyújtani egymásnak, ill. az egyéni történetek meghallgatásával új ötleteket adni ahhoz, hogy hogyan változtassunk viselkedésünkön annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat és enyhüljön az örökös aggódás szorongás, mely legtöbbünket jellemez.

Hogyan működik az AL-ANON?

 

Az AL-ANON Családi Csoport nők és férfiak közössége, akik életét zavarta más alkoholisták kényszerű ivása. A tagok megosztják tapasztalataikat, erejüket és reményüket, hogy közös erővel elérik a lelki békét.

A gyűléseken megvitatják a túlzott alkoholfogyasztás okozta problémákat. Ez egy közvetlen közösség, akik megpróbálják felfedni és megszüntetni negatív érzelmeiket, mialatt helyreállítják pozitív emberi tulajdonságaikat. A gyűlések gondoskodnak egy olyan légkörről, amelyben a tagok megtanulják felismerni saját hibás viselkedésüket, ami súlyosbíthatja a család nehézségeit.

Gyakran találni olyan hozzátartozókat, akiknek nehéz alkalmazkodni az alkoholista személyi karakteréhez, jellemző vonásaihoz és viselkedéséhez akár iszik, vagy már józan.

Ez különösen igaz a házastársi kapcsolat meghittségére nézve és az emberi kapcsolatokra.

A program útmutató ahhoz, hogy a tagok még jobban és még inkább készek legyenek elfogadni önmagukat.

Az AL-ANON egy új szempontot ad, amelyből megközelíthetik problémájukat.

Van remény arra,hogy többé ne függj senkitől és szabadnak, sikeresnek és kiegyensúlyozottnak érezheted magad függetlenül attól, hogy egy alkoholista éppen iszik-e, vagy már nem, csinál-e dühítő dolgokat, vagy nem.

A hozzátartozói csoportban Te vagy a fontos, még akkor is, ha ez szokatlan, vagy nem „illendő” gondolat számodra!

A hozzátartozói csoportban megtanulhatunk nem szenvedni más emberek cselekedetei és reakciói miatt, nem fedezni mások hibáit vagy bűneit, nem befolyásolni mások helyzeteit.

Persze ez a tanulás nem megy túl gyorsan, de minden út, még a leghosszabb is az első lépéssel k- számon -ezdődik és lehet, hogy Neked is meg kell tenni ezt a lépést.

Nehéz a nem alkoholistának tudatára ébredni, hogy az alkoholista, akit szeretünk nem szándékosan, akarva került jelenlegi állapotába és számára az ivás egy kényszerítő, leküzdhetetlen vággyá vált, amelyet saját maga nem képes korlátozni.

Bátorításra van szüksége mielőtt és miután kijózanodott.

Amikor megtanuljuk magunkat az alkoholista problémájától elválasztani és a magunk nyugalmának visszaállítására törekedni, akkor a változás az alkoholistát arra biztatja, hogy kijózanodik és józanságát megtartja.

Az AL-ANON program működik. Ezt néhány ezren már bebizonyították, akik megtalálták az utat az alkotó magatartás felé önmaguk és családjuk számára.

Ők megtanulták legyőzni az olyan negatív érzelmeket, mint a harag és az önsajnálat. Gyakran olyan változás következett be, ami az alkoholistát arra ösztönözte, hogy segítséget keressen. Együtt képesek vagyunk arra, amit egyedül nem tudunk megtenni.

 

A csoport működik:

Minden páros héten HÉTFŐN 16.30.-17.30.-ig

Cím: Békéscsaba, Kazinczy u. 6/1.   Tel.:66/444-846  vagy 70/415-6609

Érdeklődni: Hajdu Ágnesnél lehet a 06-30-579-8611 számon vagy

                     Enyedi Erzsébetnél a 20/469-05-45-es számon

 

Itt segítségre, megértésre találsz közös problémáink megoldásában.