Egyéni tanácsadás – On-line tanácsadás

Egyéni tanácsadásnak azt nevezzük, ahol személyes beszélgetés során együtt gondolkodik a tanácsadó és a tanácskérő a tanácskérő pályaválasztásának kérdéseiről.

Milyen módon valósul meg a pályaorientáció?

A pályaorientáció történhet tanácsadás vagy konzultáció keretében, de ide sorolhatjuk az öntájékozódást, a pályaválasztási rendezvények látogatását vagy az üzemlátogatásokat is, amelyek kapcsán a megszerzett információk, tapasztalatok megkönnyítik a pályaválasztásodat.

Mi történik a pályaorientációs tanácsadáson?

A tanácsadás célorientált, problémamegoldó tevékenység, ahol a tanácsadó a beszélgetések során pályaorientációdban támogat téged. A tanácsadási folyamat több lépésben, több alkalommal történik, amelyek során a tanácsadó segít neked abban, hogy átgondold a pozitív tulajdonságaidat, képességeidet, értékeidet, amelyekhez reális képzési vagy elhelyezkedési irányokat tudsz kapcsolni. A tanácsadó nem dönt helyetted, abban segít, hogy az információkat és szempontokat mérlegelve, önálló döntést tudj hozni. A pályaorientációs tanácsadáshoz kapcsolódva rendelkezésre állnak különböző önértékelő kérdőívek is, amelyek eredményét a tanácsadóval meg tudod beszélni. Tanácsadás nem csak személyesen, hanem online módon is megvalósulhat.

Az oldalon működő on-line tanácsadást itt éred el: https://www.mi-ertunk.hu/szolgaltatasaink/on-line-tanacsadas-chat-skype-e-mail/

Kihez fordulhatok?

Pályaorientációval kapcsolatban segítséget kaphatsz non-profit szervezetektől (ifjúsági irodák, alapítványok, családsegítők), az iskolákban, szakképző intézményekben tevékenykedő pedagógusoktól, pályaorientációs szakemberektől, de a tájékozódáshoz remek lehetőséget biztosítanak a különböző iskolaválasztással kapcsolatos rendezvények valamint a pályaválasztást támogató online portálok is. A hasznos linkek tárában megtalálod ezeket a pályaorientációt segítő honlapokat, de segítségedre lehet az is, ha szüleiddel együtt megkerestek egy tanácsadót vagy ellátogathattok, egy pályaorientációs rendezvényre ahol tájékozódhatsz a továbbtanulásodról.

Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Működési körzet: Békés megye

Cím: 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

E-mail: szekhely@bmszakszolgalat.hubekes.megye.szekhely@gmail.com

Telefon: 06-66/530-204;

Honlap: http://bmszakszolgalat.hu/

MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 6/1.

E-mail: www.mi-ertunk.hu

Az oldalon működő on-line tanácsadást itt éred el: https://www.mi-ertunk.hu/szolgaltatasaink/on-line-tanacsadas-chat-skype-e-mail/

Telefon: 06 70 415 6609 (időpont egyeztetés szükséges)