A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége március 6-án a Szabó Pál Téri Általános Iskolában immár harmadik alkalommal szervezte meg az Egyensúly Szabadidő Klubbal közösen a szenvedélymentes napot.

A rendezvény fő programja a labdarúgókupa volt, amelyért ifjúsági csapatok mérkőztek meg egymással. A nap folyamán a felnőttek a Szenvedélyekről őszintén, a gyerekek pedig a Megelőzés fontossága a lelki egészségben című fórumon vehettek részt.

A mérkőzések szüneteiben a gyermekek sporttotót, önismereti teszteket tölthettek ki, és logikai játékokkal szerezhettek zsetonokat, amelyeket ajándékokra válthattak át. Ingyenes vérnyomás-, vércukorszintmérésre is adódott lehetőség.
A szenvedélymentes nap igazán nagy nyertese a Jamina SE A csoportja volt, hiszen továbbra is magukénak tudhatták a Szenvedélymentes Vándorkupát. Az eredményhirdetés után Hevesi Imre koncertje következett. A rendezvényt tombolahúzás zárta.
A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége ezúton szeretne köszönetet mondani a szenvedélymentes nap támogatóinak, hogy lehetővé tették a rendezvény megvalósítását és színvonalának emelését: Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének kisebbségi, érdekegyeztető és külkapcsolati (KÉK) bizottsága, A. E. Szövetség (Zalaegerszeg), ANTSZ, Békés Megyei Hírlap, Békés Megyei Labdarúgó-szövetség, Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa, Csabai Civil Iroda, Cukorbetegek Klubja, Friesland Hungária Rt., Gadara ház, Kábítószer-egyeztető Fórum, Magyar Védőnők Egyesülete (békéscsabai szakosztály), Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány, Rádió 1 (Békéscsaba), Sütőker Rt., Miklós Attila, Timár Imre és Vágvölgyi Gábor önkormányzati képviselők.

Forrás: CSABAI Mérleg