A Csabai Mérlegben megjelent cikk, az alábbi linken olvasható:

http://www.csabaimerleg.hu/index.php?page=hir&hir_id=10650

Családterápia/tanácsadás a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesületnél

A családok számára nyújtott, elsősorban pályázati támogatásból biztosított a családi rendszer megerősítését elősegítő – családterápia/tanácsadása szenvedélybetegek, (veszélyeztetettek) megelőzésében programok megvalósítása a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület kiemelt programja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint támogató és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, mint lebonyolító az egyesület kábítószer prevenciós programok támogatására kiírt pályázati felhívásra benyújtott KAB-ME-13-13832 pályázati azonosítószámú pályázatát, 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A program ideje alatt 10 család számára biztosítottunk ingyenesen, önkéntesen és névtelenül igénybe vehető szolgáltatást Békéscsabán.

A problémák voltak például: serdülő gyermek iskolakerülése, gyász, anya – lánya kapcsolat, megromlott házastársi kapcsolat, drogfogyasztás, alkohol problémák a családban, fiatal felnőtt lány elhízásából adódó testi-lelki betegségek.

A családterápia/tanácsadás módszere a családi kapcsolatokban interakció, kommunikáció révén igyekszik változást létrehozni az élmények átélésének és feldolgozásának módjában, valamint a magatartásban.

Egy családterápiás folyamat 46 ülésben zajlik a probléma természetétől függő gyakorissággal. Kezdetben hetenkénti, kéthetenkénti, majd havonkénti gyakorisággal.

A MI-ÉRTÜNK Egyesület a 2014. június – 2015. március 31-ig időszakban további 10 család számára biztosít ingyenesen elérhető családterápiát/tanácsadást.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület
Kapcsolattartó: Mező Andrea

5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 6/1.
E-mail: mi-ertunk@mi-ertunk.hu
Telefon: 06/66 444-846, 06/70 502 2103

Honlap: www. mi-ertunk.hu

A Csabai Mérlegben megjelent cikk az alábbi linken olvasható:

http://www.csabaimerleg.hu/index.php?page=hir&hir_id=8033

A Békésifi honlapján is olvasható a cikk. Az alábbi linken található:

http://bekesifi.hu/magazin-2724.html